Módszertan

Szakmai tapasztalatunk két irányból indult: egy részről a teljesen emberközpontú humán erőforrás oldalról, másik oldal a számok világa (közgazdaságtan, könyvelés, kontrolling).

A HR tapasztalatunk egy teljesen ember fókuszú gondolkodás, úgy mint az ember munkafeltételeinek és körülményeinek biztosítása, támogatás nyújtása részükre. Ezzel szemben a közgazdasági oldalról az analitikus, financiális gondolkodásból merítünk.

Módszertan
Módszertan

A mai kor, új HR trendek kihívása, hogy pont ezt a teljesen két különböző fókuszt egy irányba állítsa. Egyik oldalról nagy a nyomás a munkáltatókon, hogy egyedi munkáltatói márkát építsen ki, megvalósítsák a munkavállalói élményt, ezzel növelve az elköteleződést – ami teljesen humán, érzésekre ható vonal. Míg a másik oldalon elvárás, hogy ezek szükségességét és hatásait számokkal is igazolják. Például: egy jól felépített munkáltatói márka bevonza a jó szakembereket, a munkavállalói élmény megteremtése megerősíti az elköteleződést és növeli a hatékonyságot – ezzel jelentős költséget tud megtakarítani a vállalat, mert a fluktuációra fordított összegek csökkennek, illetve kevesebbet kell fordítani toborzásra is.

A fluktuáció költségét kevesen mutatják ki, ám fontos, hogy ezzel tisztában legyünk.

Módszertanunk lényege pont az, hogy az emberek (vezetők és munkatársak) gondolkodását, problémáit feltárjuk és megértjük, majd ezeket átfordítjuk számokká és konkrét költségekké, ami a vezetői döntéshozatal alappillére.

Címünk

7625 Pécs, István utca 37.

Elérhetőségeink

info@hrstep.hu
+36 20 494-0754

Kövess Minket